Kas

Okulumuzda deprem Anında yapılması gereken , "Çök Kapan Tutun" tatbikatı yapılarak öğrencilerimizde farkındalık oluşturuldu.

Sevgili velilerimiz,

12 Kasım'da 18.57'de ilk kez bir ülke tatbikatı yapılacak. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye'ye aynı anda mesaj gelecek. Öğrencilerimize bugün yapılan tatbikatta bilgilendirme yapılarak sizlere iletmeleri için ödevlendirdik.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 84.Ölüm Yıldönümünde Şükran, Sevgi, Saygı ve Özlemle Andık...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için  okulumuzda 10 Kasım törenini gerçekleştirdik. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Okul Müdürümüz Sayın H.Ali KORKMAZ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Akabinde, okulumuz öğrencileri tarafından Atatürk'e dair şiirler okuyarak, Atatürk'ün sevdiği müzikleri icra ettiler. Son olarak, programı hazırlayan ve sunuculuğunu yapan 4-C Sınıf öğretmenimiz Elif Nur BOYACI katılımcılara teşekkür etmesiyle program sona erdi.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Bugün bir milletin yoktan varoluşunu, boyun eğmediğini, sadece bedenini değil ruhunu da ortaya koyarak kazandığı özgürlüğünü, Cumhuriyetimizin 99.yaşını kutlamak için okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları gösterileri büyük bir gururla izledik.

Kas

"Yes To Scıence" ekibi çocukların bilime olan ilgilerini arttırmak için birbirinden güzel etkinlikleri ile okulumuzu ziyaret etti.

Okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirilen bilim etkinliğinde, öğrencilere Sihirli Kum, IşınKılıcı, Sihirli Sıvı, Şişir Şişirebilirsen, Redoks Tepkimesi ve Sıvı Azot deneyleri sunuldu.

Ayrıca öğrencilerin gösteriye aktif katılımı sağlanarak, bilime karşı olumlu tutum geliştirmeleri sağlandı.

Öğrenciler, Okul Aile Birliğimiz tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikte hem eğlendi hem de öğrendi.

Ekm

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında verilecek piyano derslerine öğrencilerimizin müzik yeteneğini keşfetmek amacıyla, "ÖĞRENEN MAHALLE PROJESİ" kapsamında, Beşiktaş Natuk Birkan Halk eğitim Merkezi Eğitmeni Sayın Aleyna KOYUNCU tarafından öğrencilerimiz tek tek kapsamlı olarak değerlendiriliyor. Değerlendirme sonrasında öğrencilerimiz, yıl boyunca piyano derslerinde birebir eğitim alacaklardır.

Ekm

Serbest Etkinlik dersinde "Resim Yapma Teknikleri Eğitimi Atölye Çalışması"  projesi kapsamında okulumuzda resim dersi başladı.

Kas

Atatürk Haftası (10 -16 Kasım)

Atatürk'ü anma anma törenleri ile geçen 10 Kasım'ı içine alan hafta, Atatürk Haftası adıyla anılır. Hafta boyunca Atatürk ile ilgili etkinlikler düzenlenir, onun fikirleri, yaşamı anlatılır, konuşulur. Gerçekleştirdiği devrimler ve ilkeleri ışığında gelecek için yapılması gerekenler vurgulanır. Okullarda etkinlikler düzenlenir, panolar hazırlanır, oratoryolar sunulur

Anasınıfı D Şubesi öğrencilerimiz öğretmenleri Elif KARANFİL rehberliğinde 10 Kasım panosunu hazırladılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Kızılay haftası, okulumuz tüm öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla şirler, şarkılar ve drama etkinlikleri yapılarak kutlanmaya devam ediyor.

Birlik ve beraberliğin gücü ile yardımlaşmanın öneminin vurgulandığı Kızılay Haftası  kapsamında  okulumuz Okul Öncesi öğretmenlerinden Elif KARANFİL tarafından öğrencilerimize Kızılay  hakkında bilgilendirici uygulamalı etkinlikler ve Kızılay ile ilgili kısa çizgi film izlettirdi. Kızılay hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimizin farkındalıkları artmış oldu. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 99.yıl dönümü nedeniyle okulumuz öğrencilerinin düzenleyeceği Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı hazırlıklarımızı  tamaladık.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerimiz, 1 Kasım 2022 Salı günü okulumuzu ziyaret edecek 'Yes to Science' ekibi ile Fen Bilimleri'nin eğlenceli yönünü keşfedecekler. Okulumuz Konferan Salonunda yapılacak gösteriye tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

Ekm

4-C Sınıfı öğrencilerimize Çocuk Kulüp etkinlikleri kapsamında Muaz ŞEKER öğretmenimiz tarafından Satranç dersi verilmeye devam ediyor. Bu haftanın kulüp çalışmalarından kareler!

Ekm

Anasınıfı F Şubesi öğrencilerimize Çocuk Kulüp etkinlikleri kapsamında Elif KARANFİL öğretmenimiz tarafından verilen haftanın kulüp çalışmalarından kareler!

Ekm

4-C Sınıfı öğrencilerimiz 18 Ekim Salı günü Beşiktaş Bilim Merkezine yaptıkları gezi ile Fen Bilimleri dersinde yer alan konuları deneylerle öğrendiler. Öğrencilerimize rehberlik eden sevgili öğretmenimiz Elif BOYACI ve Beşiktaş Bilim Merkezinde görev yapan eğitmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

4-A Sınıfı öğrencilerimiz 14 Ekim Cuma günü Beşiktaş Bilim Merkezine yaptıkları gezi ile Fen Bilimleri dersinde yer alan konuları deneylerle öğrendiler. Öğrencilerimize rehberlik eden sevgili öğretmenimiz Emel SEZER ve Beşiktaş Bilim Merkezinde görev yapan eğitmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başlaması sebebiyle ; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Özcan TÜRKOĞLU okulumuzu ziyaret ederek  öğrencilerimizin mutluluğunu ve heyecanını paylaştı.Öğretmenlerimizle sohbet ederek yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.Nimetullah Mahruki Ailesi olarak kendisine teşekkür ediyoruz.